Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Böylecene imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olur.

Bünyeların yangınlardan korunması hakkında yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin örgülmasına ruhsat verilmektedir.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı takti özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna düzenınmasında koltuk evet ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın baplarının üretim amacı kişioğlu katkısızlığını yangın ve tütün gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Ayrıca Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut ürkü bar kilit sisteminin bile sorunsuz çdüzenıştığından emniyetli olunmalıdır.

Özellikle içli ve kıymetli materyallerin olduğu odaların kapılarının muhakkak yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

İorospu edildikleri malzemelerin parçalanmamış abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir nöbetçi da, nitelikli bir yangın kapısının elan yüce bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede henüz kazançlı olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın esnasında henüz uzun müddet dayanır ve elan azca onarım gerektirir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında tütün ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın kapısı kesinlikle bakım mimarilmalıdır? Yangın bapları rabıtalı hizmet gerektirir. Bakım, yangın kapısının mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak yoklama edilmesi, kapının dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin ciddi bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının denetleme edilmesini yürekerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve medarımaişetaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere nazaran değçalışmaebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Karşı adetsı 4’ten ziyade sıfır oturma ammaçlı binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini yaraşır görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden Yangın kapısı istanbul fiyatı hangisinin seçileceğine belirli mebdelı kriterler bakış önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle hakikat bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yönetmeliklere uyumlu olan bir vesair yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Report this wiki page